Fitness Seller

angelus log


Bezoekers Topic (Leden: 0, Gasten: 0)

Status
Niet open voor verdere reacties.

Galen

Peter Bond
Super Mod
Elite Member
Lid geworden
8 okt 2010
Berichten
30.727
Waardering
16.956
Lengte
1m95
Massa
102kg
Vetpercentage
11%
Zoals ik al zei, maakt geen **** uit welk schema je hanteert (ooit opgevallen hoe verschillend alle IFBB pros trainen? En ook hoe verschillend iedereen hier op DBB traint en toch gains maakt?):

In essentie komen alle trainingsschema's neer op ruwweg hetzelfde. Je hebt je fast-twitch en slow-twitch spiervezels, en je induceert hypertrofie door metabole en mechanische stress. Ofwel; varieren over een wijde rep-range om zowel je fast-twitch als slow-twitch fibers te benutten en varieren over een wijde rep range om zowel metabole stress (wat hoger in herhalingen, lichter in gewicht wat effectief neerkomt op meer time under tension) als mechanische stress (wat lager in herhalingen, hoger in gewicht wat effectief neerkomt op de mechanische stress). Verder natuurlijk zorgen dat je zoveel mogelijk spiervezels in totaal gaat aanspreken gedurende je workout, dus vandaar de variatie in oefeningen met een wat andere bewegingsuitslag. Houd er dan nog 'n beetje rekening mee dat sommige spieren vrij dominant zijn in 1 type vezel, en andere niet, en daarbij het gegeven dat de verhoogde eiwitsynthese circa 48-72 uur aanhoudt (i.v.m. trainingsfrequentie), et voila, je hebt je volledige teringsschema. Je spieren don't give a shit of je het trainingsschema van Hetterschijt of whatever volgt.
Vaak leggen trainingsschema's dan nog weleens nadruk op 1 van die aspecten, waarbij mensen opeens magically voor een korte periode weer wat gains merken zodra ze switchen, wat simpelweg het resultaat is van een onderbelichting van dat specifieke aspect in hun voorgaande trainingsschema. Als je consequent switcht tussen dat soort schema's met een bepaalde nadruk (e.g. metabole stress), zul je steeds wat gains maken. Maar dan kun je het netzo goed vanaf het begin af aan goed doen. :)

Uiteraard is er dan nog het gegeven dat de een wat beter reageert op 1 van die essenties dan een ander, en dat mag je zelf uitzoeken. En direct ook de reden waarom er zoveel conflict is tussen bodybuilders met andere trainingsprincipes (ze reageren er simpelweg ZELF beter op).
 

MarceldeV

Freaky Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
10 apr 2009
Berichten
4.625
Waardering
210
Lengte
1m95
Massa
101kg
Hoe gaat het nu Angelus?
 

MarceldeV

Freaky Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
10 apr 2009
Berichten
4.625
Waardering
210
Lengte
1m95
Massa
101kg
Wanneer ram je die spuit erin dan?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Bovenaan