MuscleMeat

zit ver onder cut maar geen honger meer?

Ja ik begrijp wat je bedoelt. Hamburger is trouwens niet altijd verwerkt vlees (je kan het gwn zelf maken met gehakt), verwerkt is bacon, salami, worstjes, hot dogs en ham. De correlatie in wetenschappelijke onderzoeken is zo sterk dat veel organisaties nu zeggen dat er wel sprake is van causatie. Daarnaast zit er niks voedzaams in. Af en toe een steak is niet erg, maar mn boterham vullen met ham of salami is niet verstandig. Ik doe dan liever Humus, avocado, banaan, 100% pindakaas, geitenkaas etc.

Nogmaals het is ieders eigen keuze.
Voor causatie heb je meer dan een sterke correlatie nodig, hoe sterk deze ook is. Organisaties kunnen dat wel roepen maar dan hebben ze nog steeds goed bewijs nodig. Gehakt is trouwens ook gewoon bewerkt, meer dan bacon in ieder geval ;) Steak is al helemaal weer wat anders, dat is practisch onbewerkt vlees.

En hoezo zit er niets nuttigs in bewerkt vlees? het aminozuur profiel van de eiwitten gaat er niet op achteruit dus ik vind dat een beetje een rare stelling.

Helemaal gelijk dat het ieders eigen keuze is, dat mag ook gewoon op basis van jouw mening. Maar als je iets als feit beweert moet dat wel onderbouwd kunnen worden met empirisch bewijs.
 
Voor causatie heb je meer dan een sterke correlatie nodig, hoe sterk deze ook is. Organisaties kunnen dat wel roepen maar dan hebben ze nog steeds goed bewijs nodig. Gehakt is trouwens ook gewoon bewerkt, meer dan bacon in ieder geval ;) Steak is al helemaal weer wat anders, dat is practisch onbewerkt vlees.

En hoezo zit er niets nuttigs in bewerkt vlees? het aminozuur profiel van de eiwitten gaat er niet op achteruit dus ik vind dat een beetje een rare stelling.

Helemaal gelijk dat het ieders eigen keuze is, dat mag ook gewoon op basis van jouw mening. Maar als je iets als feit beweert moet dat wel onderbouwd kunnen worden met empirisch bewijs.

Ja maar het punt is dat er dus bewijs is en gigantisch veel bewijs. Echter denk ik dat als je 1-2x per week een beetje bacon eet het niet erg is.


http://www.sciencealert.com/so-proc...-as-carcinogenic-here-s-what-you-need-to-know
 
Ja maar het punt is dat er dus bewijs is en gigantisch veel bewijs. Echter denk ik dat als je 1-2x per week een beetje bacon eet het niet erg is.


http://www.sciencealert.com/so-proc...-as-carcinogenic-here-s-what-you-need-to-know
Ik ben dat helemaal met je eens, alles met mate doen is altijd een goed advies, alleen ben ik persdoonlijk erg sceptisch als iets als carcinogeen wordt aangeduid zonder een duidelijke uitleg van waarom het dan carcinogeen werkt.

Bijvoorbeeld: radioactieve straling kan carcinogeen zijn omdat het schade aan je DNA toebrengt m.a.g. mutaties die tot kanker kunnen leiden. In het geval van vlees ontbreekt enige uitleg van de mechanismes, en zou het b.v. net zo goed te maken kunnen hebben met de bereidingswijze of eventuele toevoegingen als met het product zelf.

Tot die tijd is met mate consumeren natuurlijk wel verstandig (nu eet ik vooral kip dus ik maak mij nergens druk om :P)
 
Ik ben dat helemaal met je eens, alles met mate doen is altijd een goed advies, alleen ben ik persdoonlijk erg sceptisch als iets als carcinogeen wordt aangeduid zonder een duidelijke uitleg van waarom het dan carcinogeen werkt.

Bijvoorbeeld: radioactieve straling kan carcinogeen zijn omdat het schade aan je DNA toebrengt m.a.g. mutaties die tot kanker kunnen leiden. In het geval van vlees ontbreekt enige uitleg van de mechanismes, en zou het b.v. net zo goed te maken kunnen hebben met de bereidingswijze of eventuele toevoegingen als met het product zelf.

Tot die tijd is met mate consumeren natuurlijk wel verstandig (nu eet ik vooral kip dus ik maak mij nergens druk om :P)

Ik begrijp wat je bedoelt. Het probleem is echter dat wij niet goed weten wat er precies in ons lichaam gebeurd. Soms denken we dat iets een effect heeft op ons lichaam maar gebeurd dat in de praktijk niet. Het is te complex om altijd goed uit te kunnen leggen.

Bijvoorbeeld met de vrouwelijke hormonen in Soja. Bij muizen heeft het een heel ander effect dan bij ons. Voor ons is het veilig om te eten.
Of volle melk vs half volle melk. In theorie dachten we dat je eerder afvalt van half volle melk, maar in de praktijk blijkt het tegenovergesteld. We hebben theorien waarom het zo is maar weten het niet zeker.

Nu is er dus zo veel bewijs dat verwerkt vlees een carcinogeen is een groot team van wetenschappers dit heeft bevestigd. Ik eet elke dag vis en kip, en 2x per week een rund maaltijd. Ik heb niet het gevoel dat ik iets mis, maar als ik echt van Bacon zou houden zou ik het af en toe eten.
 
Ik begrijp wat je bedoelt. Het probleem is echter dat wij niet goed weten wat er precies in ons lichaam gebeurd. Soms denken we dat iets een effect heeft op ons lichaam maar gebeurd dat in de praktijk niet. Het is te complex om altijd goed uit te kunnen leggen.

Bijvoorbeeld met de vrouwelijke hormonen in Soja. Bij muizen heeft het een heel ander effect dan bij ons. Voor ons is het veilig om te eten.
Of volle melk vs half volle melk. In theorie dachten we dat je eerder afvalt van half volle melk, maar in de praktijk blijkt het tegenovergesteld. We hebben theorien waarom het zo is maar weten het niet zeker.

Nu is er dus zo veel bewijs dat verwerkt vlees een carcinogeen is een groot team van wetenschappers dit heeft bevestigd. Ik eet elke dag vis en kip, en 2x per week een rund maaltijd. Ik heb niet het gevoel dat ik iets mis, maar als ik echt van Bacon zou houden zou ik het af en toe eten.
Het probleem bij veel van dit soort aannames is ook dat je voeding niet in een vacuum kunt zien. Wat je eet zal in zeker zin invloed hebben op je gedrag, gevoel (verzadiging bijvoorbeeld) en je omgeving kan daarnaast ook een grote invloed zijn. Dit zijn geen zaken die je zomaar even kunt compenseren in een onderzoek op mensen, en zoals je zelf al aangeeft zijn dierproeven ook niet altijd direct te extrapoleren.
Daarnaast heb je natuurlijk nog de kwestie dat je wel een effect in een gecontroleerde omgeving kunt zien maar dat dit nog de ballen zegt over wat een stof doet in een compleet lichaam (de term ontgaat mij even, iets van in vitro versus in vivo?)
 
Het probleem bij veel van dit soort aannames is ook dat je voeding niet in een vacuum kunt zien. Wat je eet zal in zeker zin invloed hebben op je gedrag, gevoel (verzadiging bijvoorbeeld) en je omgeving kan daarnaast ook een grote invloed zijn. Dit zijn geen zaken die je zomaar even kunt compenseren in een onderzoek op mensen, en zoals je zelf al aangeeft zijn dierproeven ook niet altijd direct te extrapoleren.
Daarnaast heb je natuurlijk nog de kwestie dat je wel een effect in een gecontroleerde omgeving kunt zien maar dat dit nog de ballen zegt over wat een stof doet in een compleet lichaam (de term ontgaat mij even, iets van in vitro versus in vivo?)

Klopt inderdaad. Ja het is erg complex allemaal, maar ik vind het super leuk om er meer over te leren. Ik denk dat we in de toekomst veel meer zullen weten over voedsel en life-styles. De bodybuild community weet over het algemeen al ontzettend veel over trainen en voeding. Jij bent een stapje voor. Waarschijnlijk zullen in de toekomst ook "gewone" mensen regelmatig trainen en gezond eten.
 
  • Like
Waarderingen: cnh
Klopt inderdaad. Ja het is erg complex allemaal, maar ik vind het super leuk om er meer over te leren. Ik denk dat we in de toekomst veel meer zullen weten over voedsel en life-styles. De bodybuild community weet over het algemeen al ontzettend veel over trainen en voeding. Jij bent een stapje voor. Waarschijnlijk zullen in de toekomst ook "gewone" mensen regelmatig trainen en gezond eten.
Dat is wel het doel ;)
 
Ik raad je ook aan minder of salami/ham te eten. Is kankerverwekkend als je meer dan 200gram per week eet.
als ik jou was dan zou ik dan ook helemaal geen kip en rood vlees meer eten.
Zit prop vol antibiotica waardoor je resistent word. (no joke)
En vis soorten zit weer vol metalen.

Als ik jou was zou ik alleen nog maar groentes eten.
(Biologisch natuurlijk, al dat andere zit onder de bestrijdingsmiddelen)
 
als ik jou was dan zou ik dan ook helemaal geen kip en rood vlees meer eten.
Zit prop vol antibiotica waardoor je resistent word. (no joke)
En vis soorten zit weer vol metalen.

Als ik jou was zou ik alleen nog maar groentes eten.
(Biologisch natuurlijk, al dat andere zit onder de bestrijdingsmiddelen)
Jij wordt niet resistent, bacteriën/microorganismen worden resistent.
Het kwaad is al geschied tegen de tijd het vlees jouw bordje bereikt, deze toenemende resistentie treed al op in bacteriën in het levende dier. Of jij het daarna op eet maakt naar mijn weten niet zo veel meer uit :P
 
Beste Bodybuilders,

Ik at vroeger altijd veel junkfood chips en alle andere zooi die niet goed voor je zijn(net als de meeste 16 jarige).
elke dag wel een zak chips of pizza op school en ik was dus ook best mollig.

Ik ben sinds anderhalve maand een dieet opgezet en ben gaan trainen, op het begin was het nogal lastig en had ik vaak honger maar na een tijde gewoon een paprika tussendoor en had eigenlijk nauwelijks honger meer.
Dus het gaat eigenlijk heel goed ben wat afgevallen en pas 2x een cheatday gehad toen we een feest hadden.
nu besloot ik dus een weekje geleden om alles echt goed bij te gaan houden met myfitnesspal.
Heb dus mijn onderhoud uitgerekend en die ligt ergens tussen de 2200 en 2500, ben maar voor 2400 gegaan omdat ik ook dagelijks een eind naar school moet fietsen.

nu heb ik mijn fitnesspal dus ingesteld op 2000 calorieën, om er ongeveer 400 onder te zitten.
Qua vitamines en eiwitten zit ik goed op schema alleen vet iets te weinig dagelijks.
Maar op het einde van de dag kom ik meestal 300 tot 400 te laag uit ( dus op ong 1650 calorieën per dag)
Ik heb alleen geen honger overdag en dat vind ik een beetje raar?
Ik train dus 3x per week en neem op die dagen altijd iets extra.

Maar mijn vraag is dus kan het kwaad als ik onder mijn cut zit maar er eigenlijk geen last van heb omdat ik geen honger heb en mijn voedingsmiddelen wel binnenkrijg of zal ik toch gaan voor extra eten op een dag?
(oh en sorry voor de spellings-nazi's onder ons heb dyslexie)

Groetjes job ;)

ps de kipfilet was op vandaar het zoete beleg. en in het weekend minder whey en meer vis en ei.

Je beantwoord je eigen vraag eigenlijk al
Als je geen honger hebt zit je vet veel te laag.
Je moet je vetten hoger houden dan 30 gram per dag.
Heb precies hetzelfde gehad, geen honger, terwijl ik in een deficit van 1.500 kcal zat.
 
Beste Bodybuilders,

Ik at vroeger altijd veel junkfood chips en alle andere zooi die niet goed voor je zijn(net als de meeste 16 jarige).
elke dag wel een zak chips of pizza op school en ik was dus ook best mollig.

Ik ben sinds anderhalve maand een dieet opgezet en ben gaan trainen, op het begin was het nogal lastig en had ik vaak honger maar na een tijde gewoon een paprika tussendoor en had eigenlijk nauwelijks honger meer.
Dus het gaat eigenlijk heel goed ben wat afgevallen en pas 2x een cheatday gehad toen we een feest hadden.
nu besloot ik dus een weekje geleden om alles echt goed bij te gaan houden met myfitnesspal.
Heb dus mijn onderhoud uitgerekend en die ligt ergens tussen de 2200 en 2500, ben maar voor 2400 gegaan omdat ik ook dagelijks een eind naar school moet fietsen.

nu heb ik mijn fitnesspal dus ingesteld op 2000 calorieën, om er ongeveer 400 onder te zitten.
Qua vitamines en eiwitten zit ik goed op schema alleen vet iets te weinig dagelijks.
Maar op het einde van de dag kom ik meestal 300 tot 400 te laag uit ( dus op ong 1650 calorieën per dag)
Ik heb alleen geen honger overdag en dat vind ik een beetje raar?
Ik train dus 3x per week en neem op die dagen altijd iets extra.

Maar mijn vraag is dus kan het kwaad als ik onder mijn cut zit maar er eigenlijk geen last van heb omdat ik geen honger heb en mijn voedingsmiddelen wel binnenkrijg of zal ik toch gaan voor extra eten op een dag?
(oh en sorry voor de spellings-nazi's onder ons heb dyslexie)

Groetjes job ;)

ps de kipfilet was op vandaar het zoete beleg. en in het weekend minder whey en meer vis en ei.

ik kut altijd op 1500 kcal. (rapid fat loss)
Ik heb dan nooit honger
Hoe komt dat? in dit dieet eet je alleen eiwit en kcal arme/vezel rijke groentes.
geen carbs, geen vetten.
En laat precies de eiwitten en vezels zijn die je een vol gevoel geven en dus je honger gevoel stillen.

Toen jij eerst aan de zak chips of pizza's zat nam je veel kcal tot je maar amper eiwitten en vezels.
Nu je dieet aan het volgen bent eet je veel meer eiwit/vezels, en tadaa, honger gevoel is weg.
Mensen die aan het afvallen of cutten zijn en klagen over honger hebben meestal hun dieet gewoon niet op orde.
jou paprika = een vezel bron. (beetje weinig maar goed)
 
Laatst bewerkt:
ik kut altijd op 1500 kcal. (rapid fat loss)

Nu je dieet aan het volgen bent eet je veel meer eiwit/vezels, en tadaa, honger gevoel is weg.
Mensen die aan het afvallen of cutten zijn en klagen over honger hebben meestal hun dieet gewoon niet op orde.
jou paprika = een vezel bron. (beetje weinig maar goed)

Bijna iedereen die cut dan :)
 
Dit topic is zo pijnlijk. Zeker als iemand die ScienceIsKing heet dit soort bagger en onzin loopt te verkondigen. Ik vraag me op dit soort momenten af wat ik hier eigenlijk doe :D.... Misschien hou ik stiekem wel gewoon van trainwrecks.
 
ik kut altijd op 1500 kcal. (rapid fat loss)
Ik heb dan nooit honger
Hoe komt dat? in dit dieet eet je alleen eiwit en kcal arme/vezel rijke groentes.
geen carbs, geen vetten.
En laat precies de eiwitten en vezels zijn die je een vol gevoel geven en dus je honger gevoel stillen.

Toen jij eerst aan de zak chips of pizza's zat nam je veel kcal tot je maar amper eiwitten en vezels.
Nu je dieet aan het volgen bent eet je veel meer eiwit/vezels, en tadaa, honger gevoel is weg.
Mensen die aan het afvallen of cutten zijn en klagen over honger hebben meestal hun dieet gewoon niet op orde.
jou paprika = een vezel bron. (beetje weinig maar goed)
Gevoel van verzadiging wordt vooral bepaald door de hoeveelheid vetten die je eet.
 
Terug
Naar boven