MuscleMeat

Marvinnen met Skatermarvin: Round is also a shape

Wut weer 5 appenkoppen? Vriendin is ook een keertje van huis :D Nice Marv!
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #31.702
Precies...KOFFIE!!!!

Ik ga als ik echt sterk ben ook bodybuilden en dan ga ik die tutten mmc's ook doen :).

Hoe maak jij je kip niet droog. Mijn kip wordt altijd droog als ik het maak :(.
Ik doe meestal wel 1 compound op een redelijke intensiteit hoor ;) Wat betreft de kip..als je tijd hebt, vooraf marineren (liefst een dag) met olie en kruiden of zoals Marina hieronder weergeeft. Verder wat racecookie zegt is ook zeker waar...je moet namelijk echt wat aan je cooking skills doen wanneer je kippendij droog laat worden.

Mijn prep kipfilet bereid ik overigens in de oven..nooit droog of taai:thumbs:

Je moet kip niet veel te lang grillen of bakken. Niet meer rood van binnen is bijna goed. Het lekkerste is eigenlijk ook kipdij.
Dit dus!
Ik vindt het lekkerste KFC.

Maar ik probeer wel minder gaar te maken. Ik moet nu echt kookgains gaan maken als ik over paar maand op mezelf ga wonen.

Thanks Rookie :thumbs:
:roflol: @ KFC

Wel waar trouwens...maar niet de beste keuze:rolleyes:
:thumb:

KFC is gefrituurd. Beter bakken in olijfolie, stukken gezonder. Krijg je gelijk ook goede vetten binnen. Daarna nog even lekker kruiden of vooraf marineren in wat ketjap of wat anders.
Precies! Wat zijn we allemaal behulpzaam vanavond!
Kip een dagje laten marineren in wat olie, ketjap, sambal, knoflook, ui en wat kruiden. Dan gewoon met schaal en al even de oven in tot het net niet helemaal gaar. Alu folie eroverheen en in de schaal na laten garen. Zalig malse kip. :)
Je kan het ook kort even roerbakken en dan daarna de marinade er weer bijdoen. Heb je ook meteen een lekkere saus bij je rijst.

Of... bij geld over.. Muscle meat :D
Kijk..jij snapt het, maar dat wist ik natuurlijk al!:thumbs: Mede nacht-prepper:roflol: Ook al zo behulpzaam:woot:
Wut weer 5 appenkoppen? Vriendin is ook een keertje van huis :D Nice Marv!
Whahaha...dat is heel simpel te verklaren. Als mijn vriendin niet thuis i kan ik een overdaad pre-workout nemen en mezelf helemaal naar de klote trainen..het maakt dan toch niet uit of ik daarna lamlendig op de bank crash..

Dat wil ik natuurlijk mijn vriendin niet aan doen. Maar denk ook dat de motivatie gewoon lekker hoog is..:cheer:
 
:thumb:

KFC is gefrituurd. Beter bakken in olijfolie, stukken gezonder. Krijg je gelijk ook goede vetten binnen. Daarna nog even lekker kruiden of vooraf marineren in wat ketjap of wat anders.
Of bakken in kokosolie ;) @Aeresan.
Misschien moet ik maar eens een keer ketjap gaan kopen, jullie alle 3 hebben het daarover :yes:

@marina1975 dit ga ik zeker proberen! Ik maak er een foto van als ik het gemaakt heb.

@Skatermarvin wat ben je een goede man voor je vrouw :hoody:
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #31.704
Of bakken in kokosolie ;) @Aeresan.
Misschien moet ik maar eens een keer ketjap gaan kopen, jullie alle 3 hebben het daarover :yes:

@marina1975 dit ga ik zeker proberen! Ik maak er een foto van als ik het gemaakt heb.

@Skatermarvin wat ben je een goede man voor je vrouw :hoody:
Kokos olie heeft een laag rookpunt..heeft niet mijn voorkeur om kip in te bakken. IK weet niet precies hoeveel je wilt bereiden? Maar ik gebruik ongeveer een eetlepel (wok)olie en eventueel een eetlepel ketjap manis per 500g kipfilet. Daarbij nog kruiden...

Ik gebruik meestal deze:

58170-62872-silvo-kip-kruiden.png

Of deze (ook heerlijk!)

conimex-sauzen-marinades-sate-marinademix.png


Ik ben een behoorlijke pleaser, dus zie graag dat mijn vriendin het goed heeft. ;)
 
Ik gebruik gewoon de standaard kipkruiden. Het zout wat er in zit zorgt er wel voor dat het mals blijft en niet droog wordt.

Wat ik ook altijd doe; hoog vuur beginnen en alles dichtschroeien daarna op laag vuur doorbakken.
 
Een weekendje afwezig geweest en ik mis 6 pagina's aan rellen :p
 
Klopt inderdaad! Maar ben ik daarin niet een beetje een uitzondering..? ;) Daarnaast was ik natuurlijk semi-srs, alhoewel @Carrotpower nog best wat vet op de botten kan plakken natuurlijk :D
Dan ben ik ook een uitzondering, en er zijn blijkbaar nog zat mensen die een stap verder gaan dan de pot Silvo.
Je hoeft een beginnende student echt niet naar de KFC te sturen, met een paar truukjes lukt het dus best om je kip snel, lekker en gezond klaar te maken.
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #31.713
Ik gebruik gewoon de standaard kipkruiden. Het zout wat er in zit zorgt er wel voor dat het mals blijft en niet droog wordt.

Wat ik ook altijd doe; hoog vuur beginnen en alles dichtschroeien daarna op laag vuur doorbakken.
Zo deed ik het voorheen ook...tegenwoordig gaat mijn prep de oven in..

Die ga ik ook eens proberen!

:roflol:
Goeie kooktips allemaal :)

Vind jij het niet leuk om zelf te rommelen in de keuken?
Was niet serieus van Bas..
Probeer eens kippendijfilet ipv kipfilet. Het is misschien wel wat vetter dan een mager kipfiletje, maar het blijft altijd lekker mals:cool:
Uhu..:D
Een weekendje afwezig geweest en ik mis 6 pagina's aan rellen :p
:roflol: Welkom terug...
Klopt inderdaad! Maar ben ik daarin niet een beetje een uitzondering..? ;) Daarnaast was ik natuurlijk semi-srs, alhoewel @Carrotpower nog best wat vet op de botten kan plakken natuurlijk :D
Ik rommel ook graag in de keuken hoor:D Carrotpower moet gewoon goed en normaal eten..dus niet KFC. Af en toe is natuurlijk geen probleem. ;)

Enfin..

De meting van vanmorgen was weer positief!

Meting & weging 08-05-2017 (clen dag 5):
Gewicht: 78.5kg (gelijk gebleven)
Taille: 73.0 (-0.8cm:D)

Toch maar wat cardio vandaag..naar mijn werk gefietst! Maar man, man wat een ploeter tocht. Wind tegen, miezer regen..benen helemaal verrot. Wel drie keer gedacht mijn fiets bij de bus te zetten en zo verder te reizen:roflol: Las gister nog dat clen mogelijk prestatie verhogend zou werken: :roflol::roflol::roflol:

Cardio, naar werk fietsen (totaal):
90min / 29km / ~800-900kcals

En de voeding low carb...low kcals!

Voeding, maandag 08-05-2017:
Pre-cardio: 35mcg clen (beetje slecht in tweeen gebroken..) + 10g BCAA (XXL) + 2 mg/zn/ca
8:15 2 koppen koffie
9:00 1L groene thee
11:00 50g whey isolaat (XXL) + 35g notenmix + multivit + vit D + 2 mg/zn/ca + kalium
12:30 150g kipfilet + 125g spinazie + blik monster energy zero + 15mcg clen
15:00 150g kipfilet + 125g spinazie
Pre-cardio: 10g BCAA (XXL)
17:00 45g nightprotein (XXL)
18:30 Kipsalon (~750kcals) + kalium

~1780kcals, E/K/V = 250g (55%) / 40g (9%) / 70g (36%)
 
Dan ben ik ook een uitzondering, en er zijn blijkbaar nog zat mensen die een stap verder gaan dan de pot Silvo.
Je hoeft een beginnende student echt niet naar de KFC te sturen, met een paar truukjes lukt het dus best om je kip snel, lekker en gezond klaar te maken.
Kip is toch 1 van de gemakkelijkste stukjes vlees. Wel even wat anders dan een lekker biefstukje of rundvlees klaar maken.
 
Toch maar wat cardio vandaag..naar mijn werk gefietst! Maar man, man wat een ploeter tocht. Wind tegen, miezer regen..benen helemaal verrot. Wel drie keer gedacht mijn fiets bij de bus te zetten en zo verder te reizen:roflol: Las gister nog dat clen mogelijk prestatie verhogend zou werken: :roflol::roflol::roflol:
Jankerd! :treuren:

:D
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #31.717
Kip is toch 1 van de gemakkelijkste stukjes vlees. Wel even wat anders dan een lekker biefstukje of rundvlees klaar maken.
Mijn moeder wist anders kipfilet altijd goed droog te krijgen (Ma, als je hier mee leest: sorry:aai:)..

Mijn vriendin en ikzelf daarentegen...vleesbereiding pro's:thumbs:

Lekker dik en stroperig. Veel beter en lekkerder dan die waterige zooi.
Hmm..dat klinkt goed! Zeker voor marinades:heart:
Klopt...:treuren::treuren::treuren:
 
Dat klinkt als een flinke strijd naar 't werk Marv. En dat terwijl het vandaag mooi weer zou worden.. :(

Je hoeft een beginnende student echt niet naar de KFC te sturen, met een paar truukjes lukt het dus best om je kip snel, lekker en gezond klaar te maken.

Goh.. :roflol:
 
Kip is toch 1 van de gemakkelijkste stukjes vlees. Wel even wat anders dan een lekker biefstukje of rundvlees klaar maken.
Biefstuk (of beter: iets met een vetrandje zoals ribeye) is ook niet moeilijk als je de truuks kent: heel heet, heel snel, heel even laten rusten daarna.
 
Terug
Naar boven